fredag 1 juni 2012

Lakritskola

Jag fick förfrågan om att lägga upp receptet på lakritskolan jag lagade för en tid sedan. Det är som sagt från tidningen Hembakat och de har en egen hemsida som du hittar här.

Lakritskola med turkisk peppar

1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl mörk sirap
1 dl krossade hårda lakritskarameller, t.ex. Turkisk Peber
(Jag krossade också hälften av en Lakrisal förpackning)

Dekoration
Hackad mandel (jag använde strössel)

1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning och låt smeten sjuda tills den klarar kulprovet.

2. Fördela smeten i knäckformar och dekorera. Ställ dem svalt.

Sedan är det bara att avnjuta den goda kolan! :)

2 kommentarer:

  1. Mm, låter såå gott! Tack för receptet! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De e otroligt gott! :) Vassågod! :)

      Radera